Roripo is HET verkooppunt en de website voor al uw 3D printers. Roripo wordt al jaren gebruikt door haar consumenten. 3D printers zijn de “toekomst” omdat u hiermee uw mogelijke ideeën en ontwerpen kan creeren tot werkelijkheid.

Roripo biedt u het hoogst mogelijke haalbare resultaat zowel met onze printers als met onze klanten, u staat bij ons altijd op nummer 1 mede door onze klanten zijn wij gestegen op de markt als een van de meest succesvolle verkopers voor 3d printers en dat willen wij graag behouden daarom houden wij ons ook voornamelijk bezig met aftersales, wij nemen altijd contact op met onze klanten om te kijken hoe zij hun printers ervaren en of er nog eventuele problemen zijn die wij met plezier voor u kunnen oplossen.

Onze printers staan bekend om hun kwaliteit en efficiëntie mede hierdoor streven wij naar een zo hoog mogelijk klant tevredenheid want bij ons staan onze klanten op nummer 1.

Wij printen kunststof ontwerpen/onderdelen tot een grote van 20x20x20 CM maar zeker ook groter deze worden dan in delen geprint. Er zijn diverse kleuren waar het onderdeel/ontwerp in geprint kan worden. De kleuren Zwart Wit Rood Geel zijn de standaard kleuren. Maar ook andere kleuren zijn mogelijk.

Maquettes

In een zeer korte doorlooptijd kunnen wij complete maquettes 3D-printen maar ook huizen (of andere gebouwen) in een grotere schaal waar bij bijvoorbeeld daken verdiepingen kunnen worden verwijderd, zodat ook “in” het gebouw gekeken kan worden.
Prijstechnisch wordt het helemaal interessant als een kleine oplage gewenst is.
Extra 3D-prints kunnen bijvoorbeeld gemaakt worden voor de makelaars, zodat zij ook de beschikking hebben over (een gedeelte van) een maquette.

Marketing

Bij het slaan van een eerste heipaal, of ander heugelijke moment, is een uniek cadeau toch wel een schaalmodel van het toekomstige gebouw. Wij printen
gebouwen in bijna iedere gewenste schaal en kunnen deze opleveren met een
exclusieve voetplaat en beschermkap.
Enkele voordelen van 3D-printen voor projectontwikkelaars;

– Bijna iedere gewenste schaal mogelijk
– Prijstechnisch interessant, helemaal bij kleine, unieke oplage
– Korte doorlooptijd
– Perfecte ondersteuning bij verkoop
– Uniek (relatie) geschenk

Maquettes worden al heel lang gemaakt.
Het kwaliteitsniveau varieert hierbij van grove vormstudie tot zeer gedetailleerde maquette met alle details erop en eraan.
De prijs en zeker ook de levertijd varieert vaak sterk.
3D-printen kan een zeer interessant alternatief zijn voor traditionele maquettes.
Overwegingen hiervoor zijn:
Snelle levertijd
Direct printen in kleur, hiervoor kunt U kiezen uit 4 kleursoorten;

Zwart
Wit
Rood
Geel

Er komen nieuwe kleuren bij wanneer deze leverbaar zijn zal de lijst worden
aangepast.
Een huis kan in verschillende delen geprint worden, waardoor bijvoorbeeld dak en verdieping verwijderd kunnen worden en direct “in” het gebouw gekeken kan
worden.
Eenvoudig printen in verschillende schalen met één model als basis.
Een extra print (bijvoorbeeld voor eigen gebruik) is prijstechnisch zeer interessant.
Als een project nog volop in ontwikkeling is kan de 3D-print modulair opgebouwd worden.
In geval van wijzigingen in het ontwerp hoeft maar een klein gedeelte
opnieuw geprint te worden en ingepast in de totale maquette.

3D printen met plastic; PLA versus ABS. Wat is beter?

Met een 3D printer kun je laag voor laag oneindig veel dingen creëren. Maar alhoewel de naam het doet vermoeden, gebruikt een 3D printer geen inkt cartridges. De huidige generatie printers maakt gebruik van plastic. Er zijn twee soorten plastic welke veel gebruikt worden; PLA en ABS plastic. Op het oog lijken ze identiek. Wat zijn de verschillen, en welke is beter?

PLA Plastic (Polylactic Acid)

De eerste rol filament die we erbij pakken heeft een label met PLA, Polylactic Acid. PLA is een plastic wat gemaakt wordt uit natuurlijke stoffen zoals suiker. Het is hierdoor een heel biologisch product wat een stuk milieuvriendelijker is dan de alternatieven. Ook geeft dit materiaal een zoete lucht af tijdens het printen wat lang niet zo storend is dan de lucht van verbrand plastic. PLA is een handig materiaal wat op lagere temperaturen dan ABS geprint kan worden zonder een verwarmde ondergrond. Het is zeer geschikt voor fijn detail en decoratieve prints.

ABS Plastic (Acrylonitrile Butadiene Styrene)

ABS wordt gemaakt van producten uit aardolie en is daarom een stuk minder milieuvriendelijk dan PLA. Het heeft een hogere smelttemperatuur en moet op een verhit bed worden geprint, anders krult het weer omhoog. Het is daar in tegen wel sterker en harder dan PLA plastic. ABS wordt door deze eigenschappen veelal gebruikt in muziekinstrumenten, golfclubs maar ook bijvoorbeeld in Lego.

Wat is beter; PLA of ABS?

“De beste” bestaat niet. Wel zijn de gewenste eigenschappen van je te printen product steeds anders waardoor je voor een bepaald soort plastic kiest. Hieronder zet ik de eigenschappen voor je op een rijtje.

PLA

Voordelen Nadelen
+ Kan geprint worden op koude ondergrond – Vervormt bijvoorbeeld ‘s zomers in een hete auto
+ Milieuvriendelijker gemaakt van bijvoorbeeld maïs of suikerriet – Minder stevig
+ Glanzender en gladder uiterlijk
+ Ruikt een beetje zoet tijdens het printen
+ Geen schadelijke stoffen tijdens het printen
+ Hogere printsnelheid
+ Meer detail

ABS

Voordelen Nadelen
+ Erg stevig hard plastic – Gemaakt van aardolie dus minder milieuvriendelijk
+ Geschikt als onderdelen van bijvoorbeeld auto’s of machines – Vervormt als het niet op verwarmde ondergrond wordt geprint
+ Hogere smelttemperatuur – Hete plasticlucht tijdens het printen
+ Lange levensduur – Schadelijke dampen tijdens het printen dus ventilatie nodig
– moeilijker om te printen
Bedrijven zullen graag ABS kiezen als ze nieuwe onderdelen zoals tandwielen voor hun apparaten moeten printen, maar een artiest zal eerder kiezen voor PLA door de mooie glans, fijne detail en snelheid van het printen. Het is dus echt een persoonlijke keuze.

Let bij het aanschaffen van een printer wel op of het PLA of ABS of zelfs beide ondersteund, voordat je de verkeerde filament aanschaft.

Conclusie:
Zowel PLA als ABS plastic hebben zijn voordelen.
Geen van beide materialen is beter dan de ander, het draait uiteindelijk altijd om persoonlijke voorkeur en het doeleinde van het geprinte object.

Pin It on Pinterest

Share This